Info

Springen, rennen, buiten sporten! Wilde je altijd al een volleyball smashen, op een surfboard balanceren, zeilen als een zeeman, jezelf uitdagen als freerunner en eigenlijk gewoon een Olympische buitensport God worden? Of laat je het als ervaren aanmoediger liever over aan de echte professionals van het Pro Freestyle-evenement en de North Sea Regatta-zeilwedstrijden? Het kan allemaal!

Van 18 mei tot en met 21 mei 2018 bij het Noorderstrand in Scheveningen maak je in een weekend kennis met ruim twintig verschillende buiten-, water-, urban- en strandsporten. Tegelijkertijd kun je de top aanmoedigen bij Pro Freestyle en de North Sea Regatta. In het Pinksterweekend worden de Open dagen Sportstad aan Zee georganiseerd die deel uitmaken van het themajaar Feest aan Zee ter ere van het 200-jarige bestaan van de prachtige kuststad Scheveningen. Het Noorderstrand van Scheveningen (vanaf The Hague Beach Stadium tot aan de vuurtoren) staat dit weekend compleet in het teken van sport. Mis het niet!

Huisregels

  • Geef je snel op: via de Programma-pagina kun je activiteiten reserveren bij verschillende aanbieders.
  • De aanbieder bevestigt je deelname via de mail en dan kan het aftellen beginnen.
  • Indien een activiteit vol zit, staat dit aangegeven. Vol is echt vol, dus reserveer snel.
  • De organisatie is niet verantwoordelijk voor het verloop van activiteiten, ook niet bij slecht weer. De week ervoor dansen we een zonnedans, maar we kunnen helaas niks beloven! De aanbieders maken aan deelnemers bekend wanneer activiteiten worden afgelast.
  • Toeschouwers, aanmoedigers en trotse ouders, welkom!
  • Voor deelname van sommige activiteiten dient er een vergoeding te worden betaald.
  • De vergoeding dienen deelnemers vooraf online of ter plekke op de dag zelf, maar altijd rechtstreeks aan de aanbieder te voldoen.
  • Mocht de activiteit gratis zijn, wordt dit bij de activiteit aangegeven.

Bereikbaarheid en parkeren

Scheveningen is goed en snel te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De populaire badplaats heeft een grote hoeveelheid parkeergarages, en ligt met het openbaar vervoer op ongeveer 15 à 20 minuten afstand van beide NS-stations. Vanwege de drukte rond dit weekend wordt aangeraden met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Kijk voor praktische info over ov-verbindingen, de beste actuele route en drukte bij de parkeergarages in Scheveningen op denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Willemsvaart

Dit jaar vieren we 200 jaar Scheveningen-Bad. In 1818 werd het eerste badhuis geopend. Dit badhuis werd in 1826 overgenomen door de Gemeente en gaf Koning Willem I opdracht om de Koninginnegracht naar de kust te graven. Als “Nieuwe Waterweg”, maar ook voor dagjesmensen / toeristen. In verband met (dit) “Feest aan Zee” zijn er vanaf maart om 11.00, 13.00 en 15.00 uur boottochten van het Centraal Station (Prinsessegracht) naar de kust. Wil je hier gebruik van maken? Klik dan hier

Navigatie

Visafslagweg of Adriaan Maasplein 1. Let op: vanaf 2018 is het in Scheveningen betaald parkeren. Voor meer informatie over het parkeren kijk op www.denhaag.nl/nl/parkeren/parkeren-in-de-stad/parkeren-aan-het-strand.htm

Contactformulier